Forside    Kirkevekst    Data    Lydteknikk    Stikkordliste    Om Meg    Gjestebok    UK.gif

Demonologi

Kan kristne bli demonisert?

av Jan Einar Visnes Print  
25. mar 2007 22:20

For et års tid siden var det en debatt i den kristne dagspressen om hvorvidt kristne kunne bli demonisert (eller demon-besatt) Fagteologene var stort sett enige i at kristne hadde Guds ånd i seg, og at derfor kunne ikke demoner bo i en kristen samtidig. På skoletur til Kenya og tanzania var vi vitne til en kraftig manifestasjon vi ikke hadde regnet med.

Jeg vet ikke hvor mange av leserne mine som har erfaring eller vert vitne til demoniske manifestasjoner. Hvis dere ikke har vert vitne til slike ting, har dere gått glipp av en viktig dimensjon i den kristne tjenesten og det kristne livet.

Å ha en grunnleggende forståelse av hvem djevelen er og hvordan han er, er viktig for å utvikle et sundt kristneliv. Det vil hjelpe oss å lettere kunne skille mellom det gode og det onde.

Lovsangskveld med manifestasjoner

En kveld under bibelskoleturen til Kenya og Tanzania begynte en demon å manifestere seg hos en av bibelskole elevene.

Vi var samlet alle elevene og lærerne til en bønn og lovsangskveld, i lokalene til misjonsstasjonen hvor vi bodde. Vi var godt i gang med lovsang og tilbedelse, og vi var omgitt av en atmosfære av fred og ro og takknemlighet. Etter som vi begynte å be, så begynte en annen av elevene å tale og be noe kraftig i tunger. Hun senset et demonisk feste som det skulle tas et oppgjør med, og ba derfor med en hysterisk agggresjon. Det var et tydelig "kom deg vekk, Satan!" utbrudd.

Etter at dette utbruddet hadde stilnet, hadde en annen av alevene også fått noe som skulle deles, men denne gangen på et forståelig språk. Det var noen som var tilstede som var bundet av noe, og som ikke hadde opplevd å få komme ut i frihet. Så ba hun alle de som følte seg slik, om å komme inn i midten av rommet hvor vi andre kunne be for dem med håndspålegging. Flere av elevene følte det var naturlig å stige inn i midten av rommet for å få forbønn.

Jeg la spesielt merke til en av gutta, som holdt hendene rundt seg. Han så redd ut og var helt skjelven, mens øynene var fylt av panikk. Etter hvert som de mottok forbønn, begynte han å snakke med en dyster, mørk stemme som lang fra var hans egen; det var demonen i ham som snakket.

Heldigvis hadde lærerne våre erfaring med slike situasjoner, så de håndterte dette på en rolig og behersket måte, og med guddommelig autoritet fikk de til slutt kastet demonen ut av ham.

Etterpå fortalte han til noen av oss at dette var den 14 demonen som var blitt kastet ut av ham, og den vanskligste så langt. Demonen det var snakk om var døds-demonen. Men den er også underlagt Jesu Kristi autoriet han også, og måtte adlyde ordren om å fare ut.


Relaterte Artikler:
Google search:
Jan Einar Visnes
Internett/Google
Sponsorer: