Forside    Kirkevekst    Data    Lydteknikk    Stikkordliste    Om Meg    Gjestebok    UK.gif

Når huset slår sprekker

Kirkevekst og menighetsutvikling: Heime i bygda har vi et bedehus som vart bygd for ca. 30 år sidan, et fint og solidt murhus. Det var et viktig samlingspunkt i bygda og ofte brukt. Men etter kvart viste det seg at ett av hjørnene til huset ikkje var godt nok murt, for stygge sprekker begynte å vise seg oppover kroken og langs taket. Men situasjonen vart heldigvis aldri så alvorleg at bedehuset ikkje kunne brukas.

06. mai 2006 09:41 [ Aktuelt ] [ Kirkevekst ]

hr

Legg først fundamentet

Kirkevekst og menighetsutvikling: Det er viktig å ha et godt fundament når man skal bygge menighet. Uten et godt fundament vil huset rase sammen av den minste ting. Men i en menighet er fundamentet selvfølgelig av åndelig karakter.

24. des 2003 00:53

hr
Hva er synd?

Kirkevekst og menighetsutvikling: For å til fulle forstå hva omvendelse er, må vi også forstå hva vi skal vende om fra, men også hva vi skal vende om til. Det er ikke mulig å få livet sitt i orden med Gud uten å vende om fra sitt liv borte fra Gud, og fra det som skiller oss fra Gud.

19. des 2004 14:33

hr
Hvordan bli født på ny

Kirkevekst og menighetsutvikling: Kan vi tro på Jesus uten å elske Ham? Kan vi holde Hans bud uten å elske Ham. Kan vi gjøre de gjerninger Han ber oss å gjøre uten å elske Ham? Hvis du tror så elsker du Jesus. Elsker du Jesus, så har du et altoverskyggende ønske om å holde Hans bud og å gjøre de gjerninger som Han har pålagt oss. Da er du født på ny og vil få hjelp av Den Hellige Ånd.

21. jan 2005 23:28

hr
Foto: Ester Kvalitetssikre omvendelsen og frelsen

Kirkevekst og menighetsutvikling: Det er kanskje svært uvanlig å bruke begrepet "kvalitetssikre" om det å bli kristen. Men er det mulig å bli "kristen" uten å ta et fullstendig oppgjør med sin fortid og sin livsstil? Kan man bli kristen uten å vende om?

04. des 2004 18:55 [ Kirkevekst ]

hr
Ta ikke imot Guds nåde forgjeves

Kirkevekst og menighetsutvikling: Min første respons, da jeg leste dette bibelverset, var at her står det jo at vi blir format til å ikke ta imot Guds nåde forgjeves, altså er det mulig å ta imot Guds nåde forgjeves. Som trauste lutheranere er det lett å tenke at når vi først er blitt frelst så er vi blitt frelst; det går ikke an å ta imot Guds nåde forgjeves.

22. jan 2005 11:41

hr
Google search:
Jan Einar Visnes
Internett/Google
Sponsorer: